Frăţia Creatorilor

Vă rugăm să vă logaţi sau să vă înregistraţi.

Conectare cu nume utilizator, parolă şi durata sesiunii
Căutare avansată  

Stiri:

----
Campanie de promovare a produselor și serviciilor românești
------------
Evenimente MICROSOFT în România, septembrie 2010, orașele țării. Detalii aici.
Târgul de adopții câini, în fiecare sâmbătă, Parcul Obor - București. Detalii aici.
Calendarul târgurilor, piețelor și oboarelor, anul 2010, jud. Mureș. Detalii aici.
Târg săptămânal de produse tradiționale, în fiecare vineri - duminică, București. Detalii aici.
Evenimente culturale, program pentru anul 2010, Sighișoara. Detalii aici.
Visul unor simfonii de vară, 8 mai - 3 octombrie 2010, București. Detalii aici.
Agenda culturală 2010, anul 2010, Gorj. Detalii aici.
Evenimente în Neamț, 6 - 19 septembrie 2010, jud. Neamț. Detalii aici.
Expoziția de pictură "Peisaj medieval", 30 august - 20 septembrie 2010, Iași. Detalii aici.
Curs autorizat Manager de Proiect, 10 - 26 septembrie 2010, București. Detalii aici.
Târgul Internaţional de mobilă, decoraţiuni interioare, echipamente, ediția a XIX-a, 8 - 12 septembrie 2010, București. Detalii aici.
Expoziția ARMONIA ÎNTREGULUI, 9 - 12 septembrie 2010, Timișoara. Detalii aici.
Ceramica din Transilvania - tradiție, artă și modernitate, 4 septembrie - 28 noiembrie 2010, Sibiu. Detalii aici.
Zilele Muzeului Ţăranului Român, 10 - 19 septembrie 2010, București. Detalii aici.
Șah la Acaju, 11 - 12 septembrie 2010, Iași. Detalii aici.
Expoziție de pirogravură "Lemne Arse", 1 septembrie - 1 octombrie 2010, Iași. Detalii aici.
Oktoberfest, 9 - 12 septembrie 2010, Brașov. Detalii aici.
Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber, 10 - 12 septembrie 2010, Cluj. Detalii aici.
Concert Aurel Tamaș, 12 septembrie 2010, Cluj. Detalii aici.
------------
Dacă aveți cunoștință de evenimente care pot fi promovate în această secțiune, le puteți anunța prin email pe adresa forum@drumulinvingatorilor.ro.

Apariţii live, Magazin virtual, Noutãţi editoriale
DRUMUL INVINGATORILOR
Sunt   de anunţuri în secţiunea de reclame gratuite:
Pentru accesul rapid, selectaţi anunţul care vă interesează, din lista de mai jos:

Autor Subiect: Actiunea nr. 7  (Citit 982 ori)

Simona Horobet

• Utilizator
  • Mesaje postate: 35
  • Data şi locul naşterii: 16.08.1969 Galati
  • Localitatea de domiciliu: Bucuresti
  • Profesia: inginer
  • Ocupaţia: industria alimentara
Re: Actiunea nr. 7
« Răspunde #15 : Mai 03, 2010, 11:40:30 »
Interesanta, inedita si originala ideea dvs.
Si pentru ca este o idee care poate da rezultate reale in viata sociala m-am interesat si am cautat amanunte, argumente care sa duca la un rezultat eficient, aplicabil - si iata ce am aflat :
1. Munca detinutilor nu poate fi privita ca o obligativitate in Romania - "munca in folosul societatii" este o masura corectiva si reparatorie care asteapta (fara succes) sa fie aprobata in Parlament de mai multi ani . Se impune deci o modificare a codului penal si a celui de procedura penala care sa prevada si pedeapsa cu "munca in folosul societatii" pentru infractiuni cu grad mic de pericol.
2. In conditiile in care munca detinutilor implica cheltuieli suplimentare - transport, paza, hrana, eventual cazare la locul de executare a activitatii - aceasta abordare este in general putin dorita de partile implicate ... "de ce sa ne complicam viata inutil ?" este de obicei abordarea autoritatilor, in timp ce detinutii au pe buze intrebarea " ce folos sa muncesc... daca pedeapsa nu se reduce vizibil ? Mai bine zac in puscarie cu un televizor in fata, cu micile favoruri obtinute..." etc etc. 
Deci si aici se inpune o modificare a codului penal si de procedura penala in sensul introducerii reducerii pedepsei / o zi de munca normata = 2 zile pedeapsa. Asta ar insemna reducerea cheltuielilor pe detinut ( reducerea la jumatate a duratei de detentie ) plus un profit rezultat din munca depusa in folosul societatii.
Iar aceasta munca ar insemna asfaltarea strazilor, aleilor si trotuarelor; reparatia mobilierului din scoli, spitale, azile de batrani; strangerea si procesarea deseurilor; reparatia instalatiilor sanitare din scoli pe perioada vacantelor etc etc.
Ar mai insemna desfiintarea cheltuielilor care au dus la aparitia "regilor" asfaltului, ai deseurilor, disparitia "relatiilor" care au dus la saracirea fondurilor pt spitale si scoli prin supraevaluarea cheltuielilor de reparatii si intretinere. etc etc.
Iar toate la un loc inseamna  o scadere masiva a cheltuielilor bugetare / reducere atat de cautata de actualii guvernanti si ... gasita doar prin reducerea personalului din invatamant. Personal prefer aceasta varianta a "reducerii cheltuielilor bugetare" in locul reducerii nr de profesori care imi educa copilul.
Dar pentru toate acestea nu cred ca e de ajuns doar trimiterea de petitii. In fond petitia este un semnal dat de societate, pe care guvernantii il pot lua in seama sau ...nu. Mai degraba "nu".
Cred ca mult mai eficienta ar fi "initiativa legislativa" . E nevoie doar de un colectiv de redactie si sustinere a propunerii legislative (si aici domnul Ratiu sunt sigura ca poate fi extrem de eficient ) si de o suta de mii de semnaturi.
Daca luam in calcul doar nr. soferilor care vor sa scape de gropile din asfalt si de nr. parintilor care doresc o buna educatie pentru copiii lor si deci sunt impotriva reducerii nr de profesori din scoli (ca masura de scadere a cheltuielilor bugetare) - sunt sigura ca avem si cele 100.000 de semnaturi necesare.
Poate sunt o visatoare dar "puterea sta in unitate si organizare" spunea domnul Corut . Poate ar fi bine sa incepem sa facem primul pas pe acest drum, cu aceasta "intiativa legislativa"...
Conectat

Adrian Butuc

• Utilizator
  • Mesaje postate: 39
  • Data şi locul naşterii: 04.09.1967, Braila
  • Localitatea de domiciliu: Braila
  • Profesia: inginer mecanic
  • Ocupaţia: proiectant industrie navala
« Răspunde #16 : Mai 04, 2010, 11:56:49 »
Am trimis petitiile la cele trei adrese.

Conectat

Mocanu Sebastian

• Utilizator
  • Mesaje postate: 72
  • Data şi locul naşterii: 18.09.1974 Iasi
  • Localitatea de domiciliu: Constanta
  • Profesia: biolog
  • Ocupaţia: profesor
« Răspunde #17 : Mai 21, 2010, 22:01:00 »
Bună ziua !

Astăzi, 21 mai 2010, am primit de la Registratura ANP (Administrarea Națională a Penitenciarelor) următorul răspuns la petiția trimisă la adresa    
office@anp-just.ro în data de 30 aprilie 2010, referitoare la ACȚIUNEA NR. 7

Domnului Sebastian Mocanu

Stimate domnule,

Ca urmare a cererii dumneavoastră, înregistrată în instituția noastră cu numărul de mai sus ( 4404 per 12.05.2010), vă comunicăm că Administrația Națională a Penitenciarelor apreciază în mod deosebit toate propunerile de modificare a legislației execuțional penale și, în baza acestora, formulează propuneri de îmbunătățire a cadrului legislativ specific.
Cu această ocazie vă informăm că proiectul de Lege de modificare și completare a Legii nr. 275 / 2006 privind executarea pedepselor și a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal este adoptat de Parlamentul României și este trimis la Președintele României pentru promulgare.

Cu stimă,

Director General Adjunct
 Administrația Națională a Penitenciarelor

(semnătura)

Precizez că am primit, ca și răspuns, o fotocopie a documentului original, scris pe o foaie obișnuită, cu antetul Ministerul Justiției - ANP, prin e-mail
Conectat

Palaghie Vlad

• Utilizator
  • Mesaje postate: 19
  • Data şi locul naşterii: 10-07-1977
  • Localitatea de domiciliu: tirgu-mures,jud mures
  • Profesia: tamplar
  • Ocupaţia: ospatar
« Răspunde #18 : Mai 27, 2010, 20:29:20 »
Buna seara tuturor!
 Am primit raspuns la petitia trimisa presedintiei,cu privire la Actiunea nr.7:

"  Petitia nr.13520
Data: 27-05

Domnule Vlad Palaghie,

Am luat cunostinta din petitia adresata Presedintelui României, Domnul Traian Basescu, despre solicitarea dumneavoastra.

În vederea analizarii problemelor semnalate, petitia dumneavoastra a fost trimisa la Ministerul Justitiei.

Urmeaza ca, în termenul legal, institutia sesizata sa comunice, Administratiei Prezidentiale si dumneavoastra, solutia adoptata.

Consilier de Stat
Gabriel-Cristian Piscociu          "

De asemeni am primit si de la Ministerul Justitiei in data de 12-05-2010  ,raspuns la aceeasi Actiune nr 7.  Am incercat sa atasez acest raspuns deoarece e o fotocopie. Impreuna reusim!
Conectat

Mocanu Sebastian

• Utilizator
  • Mesaje postate: 72
  • Data şi locul naşterii: 18.09.1974 Iasi
  • Localitatea de domiciliu: Constanta
  • Profesia: biolog
  • Ocupaţia: profesor
« Răspunde #19 : Mai 27, 2010, 23:00:09 »
Referitor la apelul pentru transformarea dreptului la munca al detinutilor din penitenciarele Romaniei in obligativitate la munca in conditiile legii, trimis către președinție, am primit următorul răspuns:

Reply-to: procetatean@presidency.ro

Petitia nr.14150
Data: 27-05

Domnule Sebastian Mocanu,

Am luat cunostinta din petitia adresata Presedintelui României, Domnul Traian Basescu, despre solicitarea dumneavoastra.

În vederea analizarii problemelor semnalate, petitia dumneavoastra a fost trimisa la Ministerul Justitiei.

Urmeaza ca, în termenul legal, institutia sesizata sa comunice, Administratiei Prezidentiale si dumneavoastra, solutia adoptata.

Consilier de Stat
Gabriel-Cristian Piscociu

Așteptăm și rezultatele concrete
Conectat

Palaghie Vlad

• Utilizator
  • Mesaje postate: 19
  • Data şi locul naşterii: 10-07-1977
  • Localitatea de domiciliu: tirgu-mures,jud mures
  • Profesia: tamplar
  • Ocupaţia: ospatar
« Răspunde #20 : Iulie 29, 2010, 14:22:32 »
Buna ziua Fratie!
Cu o intarziere (de care imi cer scuze)va prezint raspunsul A.N.P.
"                                                                                    Exemplarul nr.1
                                                                    Nr.5436/5827/DIP/       .07.2010

Catre
                                        Domnul Vlad Palaghie,
                                   orasul Tirgu-Mures,e-mail vladpalaghie@yahoo.com

Urmare a e-mailului dvs.transmis spre analiza Administratiei Prezidentiale in data de 30.04.2010,inaintat Ministerului Justitiei si remis spre verificare Administratiei Nationale a Penitenciarelor,va comunicam:

-aspectele sesizate contravin prevederilor Legii nr.275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal,cu completarile si modificarile ulterioare,in sensul ca la art. 57 alin.2 se stipuleaza ca" Persoanelor condamnate la pedepse cu privare de libertate li se poate cere sa munceasca in functie de aptitudinea lor fizica si mentala si de sfatul medicului",dispozitie din care nu rezulta obligativitatea folosirii la munca a persoanelor private de libertate;
          -in privinta utilizarii sumelor de bani cuvenite persoanelor private de libertate pentru munca prestata,pentru exercitarea dreptului de petitionare,a dreptului de corespondenta,a dreptului la convorbiri telefonice,pentru efectuarea examenului medical prevazut la art.51 alin.4,pentru cumpararea de bunuri,sprijinirea familiei sau alte scopuri,pentru recuperarea pagubelor etc.,precizam ca potrivit art.61,62,63,din Legea nr.275/2006,legiuitorul a stabilit modalitatea in care se efectueaza plata pentru munca prestata,repartizarea veniturilor si recuperarea pagubelor provocate de persoanele private de libertate in timpul executarii pedepsei
  Avand in vedere ca aspectele invocate de dumneavoastra sunt reglementate prin Legea nr.275/2006 cu modificarile si completarile ulterioare,Administratia Nationala a Penitenciarelor are obligatia de a aplica dispozitiile legale astfel cum au fost ele stabilite de legiuitor.

Cu deosebita consideratie,

pentru Chestor de penitenciare dr. Ioan Bala
                        Director General al
             Administratiei Nationale a Penitenciarelor,semneaza
             Comisar sef de penitenciare  Tiberiu-Firinel UNGUREANU
                        Director General Adjunct
                                                              "
  Mentionez ca pe scanarea respectiva se vad antetul Ministerului Justitiei,stampila si semnatura.      O zi buna va doresc
Conectat

Counter de vizitatori