Sunt   de anunţuri în secţiunea de reclame gratuite:
Pentru accesul rapid, selectaţi anunţul care vă interesează, din lista de mai jos:
 
Apariţii live, Magazin virtual, Noutãţi editoriale
DRUMUL INVINGATORILOR

Perfecționarea economică - o speranță reală de viață normală > Cursuri, materiale educaționale și sfaturi practice

solarii

<< < (4/5) > >>

Gartu Gelu:
Citat din: Angelescu Mihai din Aprilie 03, 2011, 11:38:26>>>>Domnule Ratiu ,

profitul dvs. va fi cam de 10 euro / mp. de solar , indiferent de ce puneti - legume , flori.
Este tarziu acum sa vorbiti de cultura profitabila, pentru ca peste 45 de zile dvs. veti deschide solarul datorita caldurii si pierdeti avantajul culturii protejate.
Incercati sa faceti din toamna un program de cultura ( soiuri , perioade de plantare, flux tehnologic) , infiintati culturi asociate ( ex. : o cultura principala - tomate si o cultura secundara - salata printre randurile de tomate) , faceti sistemul de incalzire al serei....
Profitabilitatea nu depinde mult de cultura propriu-zisa ( ex. : tomatele sunt mai profitabile decat telina ) ci de masurile pe care le iei pentru a-ti creste productia si aparitia pe piata cat mai timpuriu.
Cu respect !
<<<<Buna ziua!,Domnule Angelescu Mihai!
Am observat ca sunteti initiat (expert) in legumicultura.
In masura in care detineti informatii,sunt interesat sa aflu componenta "straturilor" dint-un solar?Ex:paie 2 cm,pamint 5 cm,gunoi,ce tip de gunoi(vaca,porc,cal,oaie)poate fi folosit?
Frecventa cu care se iriga(uda)un solar?
Cand se construieste solarul?
Cand se insamanteaza solarul?
Cand se desface folia, pentru aerisirea, solarului?
In speranta unor raspunsuri utile,va multumesc anticipat!!!

Felix Dragomir:
Buna ziua Domnule Gelu,

Până vin răspunsurile din partea domului Angelescu am să încerc să vă răspund:

Citat>>>>componenta "straturilor" dintr-un solar<<<< - eu unul n-am auzit de asa ceva, poate vreți să spuneți compoziția substratului de cultură. Atenție la gunoiul de grajd utilizat (să fie bine maturat) de obicei este plin de boli și dăunători.

Citat>>>>Frecventa cu care se iriga(uda)un solar?<<<< - depinde mult de cultura înființată

Citat>>>>Cand se construieste solarul?<<<< - când aveți ceva bănuți și dorință

Citat>>>>Cand se insamanteaza solarul?<<<< - solarul de obicei se plantează cu răsaduri (cu excepția câtorva legume: ridichi, salata (se poate planta deasemenea răsad), ceapa verde din sămânța ...) asta dacă nu intenționați sa-l utilizați ca răsadnița

Citat>>>>Cand se desface folia, pentru aerisirea, solarului?<<<< - când plantele suferă și/sau umiditatea devine excesiva

Indiferent când construiți solarul este foarte important ca folia sa fie montata pe vreme însorită (chiar caldă) deoarece veți reuși să o întindeți bine pe structură.

Pana atunci recomand tuturor vizionarea următoarelor filmulețe cu o persoana care a început cu un solar în curtea casei părintești iar acum deține mai multe hectare de cultura protejata chiar în acesta săptămâna finalizând structura a încă jumătate de hectar.

http://www.youtube.com/watch?v=0HlUVlG7DQM&list=FLDVakhWgy0CrFCMDEACYPLg&index=1&feature=plpp_video
http://www.youtube.com/watch?v=Bwj1KMEUZBo&list=FLDVakhWgy0CrFCMDEACYPLg&index=2&feature=plpp_video
http://www.youtube.com/watch?v=5vxfVVwFZtk&list=FLDVakhWgy0CrFCMDEACYPLg&index=4&feature=plpp_video

Angelescu Mihai:
Domnule Gartu Gelu,
eu nu ma consider un initiat si nici expert in legumicultura. Am facut facultatea de horticultura dar pana la a fi un " smecher " in cresterea legumelor......mai e mult.
Componenta straturilor dintr-un solar....depinde de ce vreti sa faceti. Pentru a asigura o productie timpurie poti pune baloti de paie , in grosime de 40 cm pe care sa-i uzi ca sa fermenteze , peste care pui mranita in grosime de 20 cm.....si plantezi rasad. Datorita caldurii degajate de paie , poti obtine productii mai timpurii. Munca este enorma asa ca aceasta masura s-ar justifica atunci cand iesiti cu productia la vanzare. Am vazut cultura de castraveti plantati direct in baloti de paie ( cu pamant cat incape intr-un pumn ) peste care se turna apa sau salata pusa in nisip . La fel , pentru a produce cat mai timpuriu.
Straturile dintr-un solar mai pot fi .......din apa , din substrat , din film nutritiv , etc.......
Pentru noi , ceilalti , care avem un solar ca sa producem cele de mancare pentru casa  , se poate pune gunoi de grajd bine fermentat ( vaca , oaie , cal ) cam 100 tone / ha , adica 10 kg. pe m2., o data la 3 ani. Se amesteca cu pamantul obisnuit sau se introduce sub sapatura.
Frecventa cu care se iriga un solar....depinde de ce cultura cultivati. Exista specii mai pretentioase ( varza , castravetele ) , cu cerinte moderate ( rosii , ardei , vinete ) sau mai putin pretentioase - pepenii , dovleacul. Eu irig pe brazde , tomatele , o data la 10 zile , varza la 7 zile , pepenii la 14 zile cu o norma de 25 - 30 litri / m2.
Solarul se construieste ......cand puteti dvs. Folia se poate pune primavara , cu 2-3 saptamani inainte de plantat sau semanat sau se poate lasa peste iarna ( in cazul in care plantati ceapa , usturoi , salata , spanac ). Folia se desface ( solarul se aeriseste ) cand temperatura din interior va depasi 25 de grade. Solarul se va desface definitiv cand temperatura exterioara ajunge in jurul valorii de 25 de grade. Se poate pastra eventual folia de deasupra .
Cand se insamanteaza solarul ? Depinde ce puneti in el. Rasadul de rosii , in sudul tarii , se planteaza in solar la sfarsitul lunii martie , ridichiile se insamanteaza in martie , ardeiul se planteaza la inceputul lunii aprilie , castravetii la jumatatea lunii aprilie , ceapa , usturoiul , salata , spanacul se planteaza in toamna . Nu confundati plantarea rasadului cu insamantarea.
Sincer , ar trebui sa studiati o carte de specialitate ca sa va puteti forma mai bine . Se pot gasi la editura. Eu v-am spus doar o mica parte dintr-un ansamblu. E foarte frumoasa si plina de satisfactii meseria de legumicultor !!!
Succes !

Gartu Gelu:
Va multumesc din suflet domnule Angelescu.!"Drumul pe care vei merge -va fi mai sigur cu cat prietenul care te va conduce va fi mai sincer"-Gelu Gartu-

Angelescu Mihai:
Domnule Gartu ,
nu aveti pentru ce imi multumi. Ma bucur ca v-am fost de folos !

Navigare

[0] Indexul mesajului

[#] Pagina urm

[*] Pagina precedent


Counter de vizitatori