Frăţia Creatorilor

Vă rugăm să vă logaţi sau să vă înregistraţi.

Conectare cu nume utilizator, parolă şi durata sesiunii
Căutare avansată  

Stiri:

------------
Dacă aveți cunoștință de evenimente care pot fi promovate în această secțiune, le puteți anunța prin email pe adresa forum@drumulinvingatorilor.ro.
Acţiuni de anvergură / Acțiuni economice / Un milion de hectare de livezi și vii cu struguri de masă , în 10 ani
Apeluri foarte importante! / Manifest pentru reformarea statului român - Varianta actualizată a "Programului pentru prevenirea genocidului din România"

Sunt   de anunţuri în secţiunea de reclame gratuite:
Pentru accesul rapid, selectaţi anunţul care vă interesează, din lista de mai jos:
 

Autor Subiect: Poze Nave cosmice Sonde Spatiale Misiuni spatiale epocale  (Citit 3091 ori)

Gherciu Alexandru Mihai

 • Utilizator
 • Mesaje postate: 88
 • Data şi locul naşterii: 07/10/1989 Bucuresti
 • Localitatea de domiciliu: Bucuresti
 • Profesia: Tehnician Telecomunicatii
 • Ocupaţia: Student
Dragi useri ai acestui forum,am decis sa pornesc un thread in care sa comemoram toate misiunile spatiale atat manned cat si robotice.
Voi incepe cu primele nave spatiale(orice contributie e binevenita).

INCEPUTURILE:Parinti rachetelor si a navelor cosmice
Robert H. Goddard;Tsiolkovskiy;Hermann Oberth;Wernher Won Braun;Serghei Korolev


 


Racheta V1/V2 Vengence 2 creata pentru a omori oameni,a marcat inceputul erei spatiale!


 


Primele nave:Vostok,Voshod,Mercury,Gemini Agena   
In poze se poate observa primele iesire in spatiu(EVA) a le lui Leonov respectiv Ed White ptr Americani.


 

     
     

Conectat

Pavel Corut

 • Utilizator
 • Utilizator
 • Mesaje postate: 2109
 • Data şi locul naşterii: 17 iunie 1949, Comuna Andrieşeni, Jud. Iaşi
 • Localitatea de domiciliu: Bucureşti
 • Profesia: Ofiţer de marină, jurist şi psiholog
 • Ocupaţia: Scriitor şi editor
Re: Poze Nave cosmice Sonde Spatiale Misiuni spatiale epocale
« Răspunde #1 : Mai 29, 2011, 21:26:11 »
   Excelent,domnule Gherciu.Sincere felicitări!Probele materiale vor convinge mulți rătăciți să coboare cu picioarele pe pământ.
Conectat

Cioara Claudiu

 • Utilizator
 • Mesaje postate: 360
 • Data şi locul naşterii: 21.05.1977 Ineu ;jud. Arad
 • Localitatea de domiciliu: Bucuresti
 • Profesia: Profesor
 • Ocupaţia: Vanzari
Re: Poze Nave cosmice Sonde Spatiale Misiuni spatiale epocale
« Răspunde #2 : Mai 30, 2011, 19:55:43 »
Ati uitat de Laika! ;)
P.S.-se cuvine sa-i pretuim si pe cei din spatele "scenei":fizicieni,astrofizicieni,biologi,operatori,controlori de zbor,etc...
Conectat

Gherciu Alexandru Mihai

 • Utilizator
 • Mesaje postate: 88
 • Data şi locul naşterii: 07/10/1989 Bucuresti
 • Localitatea de domiciliu: Bucuresti
 • Profesia: Tehnician Telecomunicatii
 • Ocupaţia: Student
Re: Poze Nave cosmice Sonde Spatiale Misiuni spatiale epocale
« Răspunde #3 : Iunie 10, 2011, 23:55:47 »
Apollo Soyuz Skylab Salyut Apollo-Soyuz Test Project Deep space missions:
Scurta descriere Apollo~For all Mankind!
1.Dupa incheirea programului Gemini NASA s-a axat pe cucerirea Luni ,au fost programte 18 zboruri Apollo daca e sa socotim si misiunea comuna Apollo Soyuz care a reprezentat prima colaborare internationala in domeniul cuceriri Cosmosului,deasemena dupa Apollo 17 mai erau planificate inca 3 misiuni insa datorita taierilor de budget si a scaderi interesului din partea publicului American aceste misiuni au fost anulate,pana in zilele noastre Apollo 17 ramane ultima nava cosmica care a iesit din LEO iar Eugene Ceernan ramane ultimul om care a pasit pe o alta lume.
Sistemul Apollo era deosebit de complex,a avut si fatalitati(Apollo 1,toti cei 3 astronauti printe care si Gus Grissom au murit carbonizati intr-un incendiu),racheta in 3 trepte Saturn V avea o inaltime de 110 m si putea duce pe orbita un payload de 45 tone,practic Saturn 5 e mai inalt decat Hotelul Intercontinental,in varful gigantici rachete se afla naveta Apollo in sine care era compusa din 4 elemente:Modulul de scapare,Modulul de comanda,Modulul de serviciu si Modulul Lunar,pe Terra nu revenea decat capsula modulului de comanda impreuna cu rocile de regolit si cosmonauti.Esentiala era  ultima treapta numita Saturn SIV B(ignitia motoarelor avea loc in orbita)--astfel se putea pozitiona naveta Apollo pe o traiectorie de injectie lunara,in momentul apropieri de Luna 2 din cei 3 cosmonauti treceau in modulul lunar,iar un alt astronaut ramanea in modulul de comanda.Modulul lunar avea un motor de descensiune cu care aseleniza si un motor de ascensiune ptr a se putea reintalni cu modulul de comanda pe orbita,modulul era atat de complicat incat un inginer care proiectase sistemul de comunicatii a spus:''nu stiu cum functioneaza aceasta nava dar stiu ca ce am construit noi va functiona perfect...'' 
     
Soyuz TMA(insemnand in traducere Uniune)-este o capsula sovietica/ruseasca folosita in prezent ptr a transporta cosmonauti rusi+alte nationalitati catre ISS,naveta Soyuz a fost folosita pana in 2010 si ptr turism spatial.Exista si o versiune comerciala numita Progres care e folosita ptr a realimenta Statia Spatiala Internationala,Soyuz Progres este ceea mai de succes nava automatizata creata vreodata!
Soyuz e ceea mai longeviva si mai fiabila nava cosmica creata de mintea umana,desi mult mai umila in design si dimensiuni decat Space Shttle STS(ar incape cateva nave Soyuz in cargobay-ul STS),Soyuez s-a dovedit esentiala pentru Uniunea Sovietica si ESA.Costul unei singure lansari este de doar 51 milioane euo,in comparatie o lansare NASA STS costa intre 400 mil$~500 mil$,desigur nu se poate compara masa micutei nave Soyuz cu STS.Din pacate ca si in cazul Navelor Apollo si STS si programul Soyuz a cunoscut momente negre:in 1966 cosmonautul Komarov si-a pierdut viata iar in anul 1971 a avut loc ultimul accident fatal:toti cei 3 membri ai echipajului Soyuz 11 au avut parte de o moarte cumplita prin axfisiere--sistemul de andocare al navei Soyuz s-a defectat in momentul in care acestia au parasit prima statie spatiala creata vreodata Salyut I,cockpitul navei s-a depresurizat iar astronauti au fost gasiti morti la revenirea lor pe Pamant.
Acesta a fost cel mai cumplit accident cu care s-a confruntat Roscosmos,din 1971 nu a mai murit nimeni.
Soyuz e plasata pe orbita cu ajutorul unei rachete cosmice care poarta numele de Soyuz U,majoritatea lansarilor au loc la portul spatial Baikonur din Kazhastan.
Naveta a suferit numeroase ''updat-uri'' de-a lungul celor 4 deceni de zbor,ultima versiune Soyuz TMA-M dispune de un cockpit complet digital si noi sisteme de andocare,de mentionat ca Uniunea Sovietica folosea inca in anii 80 pe Soyuz computere primitive Argon cu lampi(inclusiv in timpul expeditiei la care o participat Prunariu -Interkosmos).Performantele acestei nave sunt remarcabile,desi Soyuz nu a putut tine pasul cu Apollo ptr cucerirea Luni,acesta nava ramane in continuare dupa atatia zeci de ani principala forma de transport catre ISS.
Rusi pot lansa si de 5 ori pe an nave manned + 4 misiuni Progres,in schimb americani in ultimi ani nu au putut lansa decat maxim 3 misiuni Space Shuttle.
Diferenta la capitolul ore petrecute efectiv in Spatiu este net in favoarea rusilor,pacat ca NASA si-a pierdut viziunea dupa Apollo.
In anul 2009 guvernul rus si Roscosmos anuntau cu doresc retragrea veteranei nave Soyuz si inlocuirea ei cu o noua generatie de nave numita Kliper Parom,din pacate datorita subfinantari si a lipsei acute de cash(ca si in cazul NASA) aceste programe au fost anulate...
Anul acesta,o firma din America specializata in turismul spatial si-a anuntat intentia de a trimite 3 oameni pe o orbita circumlunara in anul 2015.
Space Adventures doreste sa foloseasca o naveta spatiala Soyuz modificata.Se zvoneste ca unul dintre turisti care au platit deja biletul in valoare de 150 de milioane $ catre Space Adventures ar fi multimiliardarul rus Abromovici.
Pana in anul 2016 cand vor fi gata noile nave americane Orion si Dragon,Americani vor fi nevoiti sa plateasca 65 milioane de $ celor de la Roscosmos per loc.


 
     
Conectat

Gherciu Alexandru Mihai

 • Utilizator
 • Mesaje postate: 88
 • Data şi locul naşterii: 07/10/1989 Bucuresti
 • Localitatea de domiciliu: Bucuresti
 • Profesia: Tehnician Telecomunicatii
 • Ocupaţia: Student
Re: Poze Nave cosmice Sonde Spatiale Misiuni spatiale epocale
« Răspunde #4 : Iunie 24, 2011, 22:37:12 »
Paolo Nespoli un astronaut italian membru al expeditiei Soyuz TMA 20 a surprins aceste poze memorabile cu naveta spatiala Endeavour si ISS.
O simbioza perfecta intre aceste 2 masini create de geniul Uman,cuvintele sunt de prisos.
O marturie a faptului ca viitorul omului este sa exploreze Cosmosul.
 
Sursa:
http://www.nasa.gov/mission_pages/station/multimedia/e27depart.html


      
Conectat
 


Counter de vizitatori